Velikost: Od do

Cena: Od do


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/neprem80/nepremicninskaagencija.si/wp-content/themes/houzez-child/template-parts/advanced-search/search-features-mobile.php on line 21
Oprema
Okolica
Priključki

Primerjava nepremičnin

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja – Prlekija

Zemljišče, Zazidljivo, 21.876,00 m²
Mala Nedelja - Kuršinci, Pomurska, Slovenija
195.000,00 € 170.000,00 €

Opis nepremičnine

V osrčju Prlekije prodamo zazidljivo zemljišče skupne velikosti 21.876 m². Zemljišče sestoji iz zazidljive površine velikosti 5.377 m², kmetijske obdelovalne površine velikosti 6.035 m² in gozdne površine velikosti 10.455 m². Na parceli se trenutno nahaja starejši objekt s 352 m² uporabne površine, ki ga je mogoče obnoviti ali nadomestiti z novim, večjim objektom. Zemljišče je odlična investicijska priložnost za turistično dejavnost, saj se nahaja v neposredni bližini Bioterm Mala Nedelja (razdalja po cesti: 2 km). Na zemljišču je mogoče postaviti hotel, kmečki turizem, kamp, »glamping« (ang. Glamorous Camping), restavracijo in druge objekte za turistično dejavnost. Dostop do zemljišča je urejen preko asfaltirane občinske ceste, zemljišče pa je opremljeno tudi z vodovodom in električno napeljavo.

Na parceli sta trenutno 2 vira vode, obstaja pa tudi (še) neraziskana možnost termalne vode. Inovativno uporabo zemljišča in razvoj potenciala zemljišča podpira tudi lokalna občina, obenem pa je mogoče za posamezen projekt pridobiti tudi nepovratna sredstva EU. Za zemljišče pa že obstaja tudi idejna zasnova projekta imenovanega »Muzej voda«, ki ga lahko potencialni kupec nadaljuje in / ali pa tudi nagradi.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Zemljišče je zelo razgibano in vključuje vse značilnosti lokalnega območja kot so kmetijska oz. obdelovalna površina, gozdnata površina, sadovnjaki, travniki in pašniki ter obenem omogoča izgradnjo večjih / manjših turističnih objektov na zazidljivem delu zemljišča. Raznolikost in razgibanost zemljišča tako omogoča vzpostavitev celovite turistične ponudbe za goste – nastanitvena in gostinska ponudba, bivanje v neokrnjeni naravi ter izkoristek neposredne bližine naravnih term Bioterme Mala Nedelja kot komplementarne ponudbe tako v poletnem kot zimskem času.

 

Okolica in bližnja infrastruktura

V bližnji okolici se nahaja vsa potrebna infrastruktura kot so trgovine, pošta, šola, restavracije, bari, itd. Zemljišče se nahaja v osrčju Prekmurja in sicer:

  • 2 km od priljubljenih Bioterm Mala Nedelja,
  • 13 km od priljubljenih term Banovci
  • 12 km od mesta Ljutomer in
  • 25 km od Murske Sobote.

Dostop do zemljišča iz kateregakoli predela Slovenije je mogoč preko avtocestnega priključka (avtocesta A1), ki se nahaja le 10 km od zemljišča.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

 

O Bioterme Mala Nedelja

Termalni park Bioterme svojim gostom nudi  1.400 m² zunanjih vodnih površin v devetih bazenih s temperaturo vode med 27 °C in 36 °C. Zunanji predel Bioterm nudi vse vrste vodnih dogodivščin kot npr. radosti hitre reke, plavalne in večnamenske bazene, masažne bazene, bazene za mirovanje in otroške bazene. V pokritem bazenskem kompleksu je obiskovalcem na voljo 600 m² vodnih površin v petih notranjih bazenih s temperaturo vode med 29°C in 36°C. Poleg bazenske ponudbe Bioterme nudijo tudi druge storitve kot so notranja in zunanja finska, turška, infrardeča in zeliščna savna ter vadbo v sodobnem fitnes centru.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Posebnost Bioterm je termomineralna voda, ki izvira iz dveh vrtin globine 2.273 m in 1.537 m. Ob izviru ima med 42 °C in 51 °C. Voda je čista, brez primesi, visokokakovostna, hipertermalna, topla ter bogata z natrijem, kalijem in hidrogenkarbonatom. Zaradi balneoloških značilnosti je primerna za rekreacijske, športne in zlasti zdravstvene namene, saj blagodejno vpliva na ohranjanje funkcionalnosti gibalnega sistema in hrbtenice. Termomineralna voda v Biotermah je tudi ena redkih termalnih voda, ki je pitna ter primerna za peroralno zdravljenje in lajšanje težav z želodcem, žolčnimi izvodili in sečili, poleg tega pa spodbuja dobro počutje.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Več o Biotermah si lahko preberete na njihovi spletni strani www.bioterme.si.

Idejna zasnova projekta Muzej voda

Bodoči muzej voda, ki naj bi v teh gricih dobil svoj domicil je več kot suhoparna stavba z nekaj lepimi besedami o ekologiji in vodi, je resna znanstvena in izobraževalna ustanova, ki bi zaradi svoje edinstvene dejavnosti imela tudi širši turistični pomen. Koda kulturne krajine in način življenja Prlekije je zato priložnost, da se poveže visoko znanost z naravno in kulturno krajino, ne samo v prostorskem ampak tudi simbolnem smislu. Zasnova prostora temelji na dveh parametrih; integraciji ambientov novega muzeja v krpanko širše kulturne krajine na eni in prezentaciji pojavnosti vode v različnih kontekstih na drugi strani. Gre torej za Prlekijo v malem, kjer je zgodba vode povezovalna rdeča nit.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Prostor je zasnovan kot krpanka (patchwork) ambientov kulturne in naravne krajine, katerih delitev sledi dejanski parcelaciji in sedanji rabi prostora. Skozi krpanko različnih ambientov in rab prostora je speljana mehka učna pot s posameznimi tematskimi točkami. Pot, kot povezovalna rdeča nit povezuje posamezne ambiente v kompleksno celoto. Tematske točke na poti so kot dragi kamni na ogrlici, vsaka točka je posebna in vsaka je malo drugačna. Vse točke pa imajo enotno temo, bodisi da je to tema vode, tema umetnosti ali kaj drugega.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Krpanka

Vsaka enota, ambient ponazarja značilno kulturo, rastlino ali rabo širšega območja Prlekije. Na vzhodni strani je vstopni del z brajdami in sadnim drevjem, ki se navezuje na osrednje območje z novim objektom, na južni strani je polje ajde.

Severno od novega objekta si sledijo kal (talni izvor ob objektu), sadovnjak in gozd.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

Programske točke

Ob poti je lociranih 13 programskih točk, ki so postavljene po razlicnih enotah/ambientih ob sami povezovalni poti. Točke so programska vsebina, ki nas peljejo skozi značilne ambiente kulturne in naravne krajine Slovenije, hkrati pa se lahko navezujejo na glavno dejavnost – Muzej voda.

Zazidljivo zemljišče Mala Nedelja - Prlekija

POGOJ NAKUPA: stroški provizije za opravljeno storitev posredovanja se razdelijo na način, da kupec plača provizijo v višini 2 % + DDV.

Icon
Šifra oglasa
ZZPRL01
Icon
Velikost
21.876,0 m²
Icon
Zemljišče
21.876,0 m²
Icon
Leto gradnje
1800
Energetska izkaznica: izračun ni mogoč

Lastnosti

Priključki: